Putin rekao da se ne planiraju potpuna ograničenja zbog COVID-19 u Rusiji

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da ne planira uvođenje totalnih ograničenja u zemlji zbog pandemije koronavirusa.

- Ne planiramo uvođenje totalnih restriktivnih mera, pokretanje izolacije nacije, kada ekonomija i posao praktično potpuno prestanu - rekao je šef ruske države.

- Uprkos teškoj epidemiološkoj situaciji, sada smo spremni mnogo bolje raditi u epidemiji - rekao je Putin. Priznao je da -postoje pitanja, postoje problemi na koje treba obratiti posebnu pažnju, postoje regije kojima je potrebna posebna pažnja, ali uopšteno je situacija zaista bolja, to se odnosi i na iskustvo mobilizacije zdravstvenog sistema i poduzimanja potrebnih preventivnih mera. Jasno nam je kako postupiti, rekao je predsednik.

Prema njegovim rečima, -u slučaju objektivne potrebe, uzimajući u obzir preporuke lekara o situaciji u određenoj regiji, gradu, opštini, doneće se opravdane odluke koje će maksimizirati zaštitu sigurnosti ljudi i održati kontinuirani rad preduzeća i organizacija.

Putin je zatražio od vlasnika preduzeća, šefova preduzeća i kompanija "da pokažu društvenu odgovornost i da se pridržavaju svih propisa lekara i specijalista u pogledu uslova rada osoblja i radnih kolektiva".

Autor: TASS / redportal.rs

#izolacija

#koronavirus

#putin

#rusija