Među poginulima je i nekoliko mlađih demonstranata koji su se sklonili u kamp koji je bio zaštićen vrećama sa peskom.

Prema izveštaju lokalnih medija i organizacija koje prate broj žrtava od februara, barem 82 osobe su ubijene u jednom danu u represiji Mjanmarskih bezbednosnih snaga protiv demokratskih demonstranata.

Broj poginulih osoba u petak u Bagu je do sada najveći broj u toku jednog dana od 14. marta kada je u najvećem gradu Jangonu ubijeno nešto više od 100 ljudi. Među poginulima je i nekoliko mlađih demonstranata koji su se sklonili u kamp koji je bio zaštićen vrećama sa peskom.

Foto: Printscreen /myanmar-now.org

Prema rečima lokalnog stanovništa, u napadu pred zoru u kom je navodno korišćena teška artiljerija, oružane snage su napale ključnu protestnu bazu.

IZVOR: TW / @Myanmar_Now_Eng

Myanmar Now je u petak pustio vest da se procenjuje da je 50 ljudi ubijeno u napadu. Očevidac koji je razgovarao sa Myanmar Now rekao je da je u petak video nekoliko tela nagomilano na školskom imanju. On je rekao i da su tela, između 40 i 50 ljudi, viđena na istočnom ulazu na školskom imanju, ali da nisu svi bili mrtvi. Povređene su postavljali pored tela umrlih i moglo je da se čuje stenjanje iz mase leševa.

Autor: myanmar-now.org / redportal.rs

#Mjanmar

#napad