Umesto da budu evakuisani, hrabri lekari odlučili su da nastave operaciju i spasu svog pacijenta

Lekari u ruskom gradu Blagoveščensk upravo su započeli operaciju pacijenta kada je u bolnici izbio požar.

U bolnici izgrađenoj pre 114 godina, koja se nalazila u ruskom gradu Blagoveščensku, nekoliko lekara bilo je upravo započelo operaciju na srcu. Ali ubrzo nakon toga, u bolnici je izbio požar. Lekari i medicinske sestre koji su bili u operacionoj sali, umesto da se evakuišu, odlučili su da moraju da nastave sa operacijom.

Hrabri lekari smatrali su svojom dužnošću da dovrše operaciju i spasu život pacijenta. Prema njihovim rečima, imali su operaciju bajpasa i nisu mogli da priušte napuštanje bolnice.

Na fotografijama koje su obajvili ruski mediji vidi se plamen na krovu bolnice i vatrogasci koji pokušavaju da ugase požar. Vatrogasci su navodno evakuisali 67 pacijenata i desetak medicinara iz bolnice tokom operacije tima dr Valentina.

Operacija je bila uspešna i odmah nakon toga pacijent je prebačen u drugu bolnicu. Kasnije je gradonačelnik grada obelodanio ovaj događaj, diveći se junaštvu hrabrih lekara, a navodno bi trebalo da dobiju nagradu za svoj neverovatan podvig. Osam ruskih medicinara dokaz su da lekarima nema ništa važnije od njihovih pacijenata, čak i ako to znači rizikovanje života.

Autor: redportal.rs

#Požar

#bolnica

#lekari

#operacija

#rusija