Pevač skrhkan stanjem u zemlji iz koje vodi poreklo

Poznati kanadski izvođač Weeknd objavio je na svom Instagram profilu da će u što skorijem roku donirati milion dolara za Etiopiju kako bi obezbedio dva miliona obroka za žitelje ove zemlje, u čijem regionu Tigraj se već mesecima vode sukobi između vladinih snaga i regionalnih snaga ovog područja.

Izvođač je inače rodom iz ove zemlje, budući da je dete etiopljanskih emigranata koji su se naselili u Kanadi, tako da od dtinjstva govori i amharski jezik, koji je u ovoj zemlji zvaničan jezik.

- Srce mi je prepuklo zbog mog naroda u Etiopiji jer nedužni civili, od male dece do starijih, stradaju i bivaju ubijani dok se cela sela premeštaju iz straha i razaranja. Doniraću milion dolara kako bi se obezbedilo 2 miliona obroka kroz Program Ujedinjenih nacija za hranu, ali i kako bi ohrabrio one koji to mogu da takođe urade isto - napisao je on u svojoj objavi.

Borbe u Tigraju su se intezivirale od početka novembra prošle godine, nakon višemesečnih razmirica između centralne vlade i političke partije koja vodi ovaj region, dok su zadnjih dana svetski mediji zapljusnuti izveštajima da su se u borbama desili masakri i nad civilnim stanovništvom.

View this post on Instagram

A post shared by The Weeknd (@theweeknd)

IZVOR: IG / @theweeknd

Autor: redportal.rs

#Masakr

#The Weeknd

#donacija

#etiopija

#milion dolara

#ubistva