Tajmsov izvor kaže da je u pitanju ljudska greška 😏

U fabrici u Baltimoru uništeno je 15 miliona doza vakcine Džonson i Džonson protiv COVID-19, objavio je New York Times. To bi moglo odložiti buduće isporuke ove vakcine u SAD-u.

Ipak, oni javljaju da nema problema sa već isporučenim dozama vakcine Džonson i Džonson, one su proizvedene u Holandiji. Ali desetine miliona vakcina koje su trebali biti isporučene u aprilu potiču iz ove fabrike u Baltimoru.

Proizvodni pogon, koji vodi Emergent BioSolutions, prošle godine je od Trampove administracije dobio 628 miliona dolara za proširenje kapaciteta za proizvodnju vakcina. Pogon je još uvek čekao odobrenje Uprave za hranu i lekove za svoje linije za proizvodnju vakcina Džonson i Džonson, a ova ogromna greška, za koju mnogi veruju da je ljudska, verovatno će to dodatno odložiti. Nije jasno kako će ovo uticati na dostupnost ove vakcine tokom sledećih nekoliko nedelja.

Moderna i Fajzer/BioNTech još uvek su na putu da ispune svoje obaveze u vezi sa vakcinom u SAD-u, što bi zemlji trebalo da pruži dovoljno doza da ispuni cilj Bajdenove administracije da do kraja maja imaju dostupne injekcije za svaku odraslu osobu.

Do sada je oko 30% američke populacije primilo najmanje jednu dozu vakcine protiv COVID-19.

Autor: redportal.rs

#Džonson i Džonson

#Vakcina

#greška

#ljudska greška