Sudbina se poigrala sa ovom porodicom

Sudbina se kobno poigrala sa Nevenom Stanišićem (23), drugom najmlađom od 10 žrtava masakra u američkoj državi Kolorado.

Lokalni list Denver post navodi da je njegova porodica devedesetih godina prošlog veka došla u SAD kako bi izbegla rat u Bosni, da bi ovaj mladi Srbin postao nevina žrtva pomahnitalog pira Ahmeda el Alavi Alise (21) u samoposluzi u Boulderu.

- Njegova porodica je pobegla iz rata u bivšoj Jugoslaviji i sve što su imali bilo je ili ostavljeno ili uništeno. Ostavili su sve da bi spasili svoje živote i došli ovde da započnu novi - rekao je paroh crkve Svetog Jovana Krstitelja Radovan Petrović.

List prenosi da je supruga sveštenika imala samo reči hvale za Nevena koji je radio kao serviser aparata za kafu i koji se zbog posla zatekao na mestu pokolja.

- Bio je neverovatno dete. Porodicu poznajemo otkad smo ovde postali njihov duhovni otac i majka. Bio je vrlo dobar, stidljiv, vredan dečak i jedno od one dece koja su najbolje slušala svoje roditelje - rekla je Ivana Petrović, supruga prepodobnog, koja je imala bliske veze sa porodicom Stanišić.

U međuvremenu, policija u Koloradu pokušava da otkrije šta je Ahmeda navelo da počini masakr u supermarketu King supers u mestu Boulder, oko 45 kilometara severozapadno od Denvera. On se suočava sa 10 tačaka optužnice za ubistvo prvog stepena, uz optužnicu za pokušaj ubistva.

Autor: redportal.rs

#Kolorado

#Neven Stanišić

#SAD

#UBISTVO