Slike ogromnog broja insekata i paukova koji su prekrili područja obišle svet

Čitavi delovi Novog Južnog Velsa u Australiji su pod vodom nakon jedne od najvećih oluja koja je zahvatila ovo područje u zadnjih 100 godina, i premda je ovaj događaj traumatičan za žitelje sam po sebi, ispostavilo se da je izazvao niz drugih događaja koji samo povećavaju utisak velike katastrofe.

Jedna od najizraženijih takvih pojava su i migracije na hiljade paukova i insekata koji su praktično prekrili ogromne površine zemlje u bekstvu od nadolazećih voda. Jedna od takvih fotografija je uslikana i u mestu Kinčela Krik, nedaleko od Kof Harbora, koja pokazuje razmere katastrofe. 👇

View this post on Instagram

A post shared by Doug McLean (@dougaqua)

IZVOR: IG / @dougaqua

- Postala sam arahnfob od pre neki dan, nakon što je na hiljade paukova prekrilo moju kuću u Maksvilu. Ti pauci za mene nisu novost, ali u ovom broju ih nikad ranije nisam videla. Nije bilo dosta što smo morali da se snalazimo oko posledica poplave, sad nas je i ovo sačekalo - rekla je žiteljka Melani Vilijams za medije, dodavši da se bukvalno prestravila prvog dana budući da su joj pauci toliko prekrili dvorište da je videla samo crnu boju preko svega u njemu.

Kao posledica poplava za sad je 18.000 ljudi ostalo bez domova tako da su morali da budu evakuisani, dok meteorološke prognoze govore da će se oluje nastaviti i narednih dana, što izaziva zabrinutost.

Premijer Australije Gledis Beredžiklijan je, međutim, pružio uverenja da će svi koji ostanu bez domova biti zbrinuti. Nadamo se da će ova ostrvska zemlja prevazići i ovu krizu, svakako.

Autor: redportal.rs

#australija

#novi južni vels

#pauci

#paukovi

#poplave