Njegov brend urbane odeće i obuće napravio je eksploziju

Iako nema sreće u ljubavi, finansije Kanje Vesta izgledaju poprilično dobro.

Prošlog meseca je Kim Kardašijan podnela papire za razvod sedmogodišnjeg braka i to nakon meseci punih naslovnih strana o raspadu ljubavi poznatog para.

Međutim, brend Kanje Vesta Yeezy koji se u najvećoj meri bavi proizvodnjom patika i urbane odeće, eksplodirao je na tržištu i to ga je načinilo multimilijarderom poziva se Njujork Post na dokumente u koje je imao uvid.

Kolaboracija kompanija Adidas i Yeezy bila je pun pogodak i u toku pandemije je vrednost brenda skočila na dosta više od 3,7 milijardi dolara, što je bila približna vrednost drugim urbanim brendovima poput Suprima.

U okviru ovih poslovnih poduhvata, tu je saradnja imeđu kompanija Yeezy i Gap koja je potpisana na 10 godina i očekuje se godišnja zarada od najmanje milijardu evra. Zanimljivo je to da je Kanje Vest dugo želeo da kupi Gap, a "flert" sa ovom kompanijom traje od 2015. godine.

Pored ovih projekata, Kanje Vest deli sa Kim Kardašijan plen kada je u pitanju Skims donji veš koji se procenjuje na 1,7 milijardi dolara.

Na kraju, u svom posedu ima muzički katalog koji je vredan 110 miliona dolara, dok se na 122 miliona dolara procenjuje vrednost čistog novca koji ima kao i deonica u različitim kompanijama.

Autor: redportal.rs

#Kanje vest

#Yeezy

#bogatstvo