Kuomo se suočava sa novim optužbama još jedne saradnice

Pomoćnica guvernera Njujorka Endrjua Kuoma optužila ga je da ju je nepilično dodirivao u guvernerskoj rezidenciji, što je najozbiljnija optužba za sekusalno uznemiravanje protiv ovog demokrate do sada.

List Tajms Junion iz Albanija objavio je juče da je žena, koja nije imenovana, bila sama sa Kuomom krajem prošle godine kada je zatvorio vrata, gurnuo joj ruku ispod majice i milovao je. Žena je ovo navodno rekla nekome od kolega kada su Kuomovi zaposleni 3. marta gledali konferenciju za novinare prilikom koje je on izgovorio da nikada nije neprilično dodirnuo ženu, prenosi AP.

Na toj konferenciji guverner Kuomo je zatražio da se pokrene nezavisna istraga o navodnim seksualnim prestupima za koje ga optužuje bivša saradnica Šarlot Benet. 

Podsećamo, ona je Kuoma optužila da se raspitivao o njenom seksualnom životu, pitao je da li je monogamna i da li je ikada imala seks sa starijim muškarcem, prenosi Rojters.

Kuomo je tada negirao optužbe koje je uputila Šarlot. Ona je više od dve godine radila za njega kao savetnica za politička pitanja, do novembra 2020. godine.

- Pokušavao sam da je uputim u posao, da joj budem mentor i nikada joj se nisam udvarao - izjavio je Kuomo, zatraživši potpunu istragu nezavisnog tela o ovom slučaju.

Samo nekoliko dana pre Šarlot, još jedna bivša saradnica Kuoma, Linzi Bojlan objavila je na društvenim mrežama priču o tome kako joj se Kuomo u više navrata "nedolično udvarao" dok je radila u administraciji države Njujork, u periodu od 2015. do 2018. godine. Ona tvrdi da joj je Kuomo slao cveće za Dan zaljubljenih i bez odobrenja ljubio je u usta.

Prema navodima najnovije optužbe, Kuomo je svoju neimenovanu saradnicu pozvao u rezidenciju u Albaniju, rekavši da mu treba pomoć oko mobilnog telefona, prenose mediji.

- Nikada nisam uradio nešto slično - rekao je Kuomo sinoć preko portparola, a navodna žrtva nije podnela krivičnu prijavu policijskoj upravi Albani.

Guverner Njujorka suočava se sa optužbama za uznemiravanje nekoliko žena i sve hitnijim pozivima za ostavkom ili opozivom nekih kolega demokrata. Kuomo je više puta rekao da neće podneti ostavku.

Sada se Kuomo suočava sa optužbama 3 različite žene koje tvrde da ih je seksualno uznemiravao, što svakako značajno narušava njegov ugled u javnosti.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Amerika

#Njujork

#SAD

#guverner

#guverner njujorka

#guvernera njujorka

#seksualno uznemiravanje