Najava osnivača Krakena može da pokrene ludnicu na tržištu

Džesi Pauel, šef platforme za trgovinu kriptovalutama Kraken, naveo je za Blumberg da bi bitokin u narednoj deceniji mogao da skoči na 1.000.000 dolara. Ono što on navodi da je dokaz njegove tvrdnje je činjenica da bi bitkoin mogao da zameni sve fijat valute.

Možemo samo da spekulišemo, ali kada posmatrate u domenu dolara, morate da mislite o tome da bi vrednost bitkoina mogla da ode u beskonačnost.

Kako navodi Blumberg, ekstremna predviđanja nisu ništa novo u svetu bitkoina s obzirom da ovakva ubeđivanja široke javnosti mogu da dovedu do veće vrednosti bitkoina od kog mnogi žele da postane legitimni oblik imovine, a ne pitanje spekulacija.

Kako navodi izvršni direktor Krakena, dolar postoji svega 50 godina i već pokazuje ekstremne znakove slabosti zbog čega će ljudi sve više krenuti da se okreću transakcijama kriptovalutama.

Kraken inače profitira od većih cena kriptovaluta zato što se time povećava i trgovina, a na osnovu čega ova kompanija ubira provizije. Međutim, ono što mnoge zabrinjava je izjava Pauela da vrednost kriptovalute može da skoči ili opadne za 50% u jednom danu.

Autor: redportal.rs

#Dolar

#bitkoin

#kriptovalute