Do sada je u ovoj državi umrlo više od 500.000 ljudi

Novi sojevi koronavirusa koji su značajno zarazniji od onog koji je do sada najrasprostranjeniji, mogli bi da izazovu 4. talas u Sjedinjenim Američki Državama koje trpe ubedljivo najveće žrtve.

Direktorka američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Rošel Valenski rekla je da je zabrinuta zbog poslednjih podataka o broju zaraženih u protekloj nedelji gde ima više od 70.000 novih slučajeva na dnevnom nivou.

Na dnevnom nivou se beleži oko 2.000 preminulih što čini da Sjedinjene Države suvereno drže crni rekord od 527.226 mrtvih i 29.314.254 ukupno zaraženih koronavirusom. Indija koja ima višestruko više stanovnika od Sjedinjenih Država je zabeležila gotovo 3 puta manje zaraženih ljudi i smrtnih slučajeva.

Kako navodi direktorka američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, novi sojevi koji vode poreklo iz Južne Afrike, Brazila i Velike Britanije predstavljaju ubedljivo najveću pretnju po javno zdravlje u Sjedinjenim Državama, kao i da će britanski soj postati dominantan u SAD u toku marta.

Autor: redportal.rs

#Broj smrtnih slučajeva u Americi

#Korona u SAD

#Sjedinjene Američke Države

#pandemija