Da li će ovi testovi dovesti to tenzija?

Nakon izveštaja da se u određenim delovima Kine vrše testiranja na prisustvo koronavirusa analnim putem, vlasti u Tokiju su poslale zahtev Kini da se prestane sa ovom metodom testiranja kada su japanski državljani u pitanju.

Za one koji ne znaju, ove vrste testova funkcionišu tako što se bris ubacuje do 5 centimetara u rektum, nakon čega se okreće nekoliko puta pre no što se izvadi. Procedura traje oko 10 sekundi, ali ima i očigledne mane.

Prema pisanju Rojtersa, portparol japanskog sekretarijata Kacunobu Kato je izjavio da Japan još uvek nije dobio nikakve vesti kada je u pitanju rektalno testiranje njihovih državljana u Kini. Ipak, do prošle nedelje dobijali su izveštaje da se to dešavalo.

- Neki naši državljani su nam javljali da su bili testirani na prisustvo korone na ovaj način, što im je izazvalo velike duševne bolove - dodao je on u obraćanju povodom ovog slučaja.

Kako je rekao, Japan će nastaviti da insistira na ovom zahtevu, budući da se analno testiranje ne koristi nigde drugde u svetu.

Autor: redportal.rs

#Covid19

#Japan

#analni testovi

#kina