Ukupno su u putu proveli 34 sata 😯

Osam zaposlenih u Ambasadi Rusije u Pjongjangu i njihove porodice proveli su više od 34 sata pokušavajući da napuste Severnu Koreju. Samo jedan je uspeo i to tako što je gurao preko granice železnička kolica sa decom i prtljagom.

S obzirom da su granice Severne Koreje zatvorene već mesecima, a sve u cilju borbe protic COVID-19, kao i da su letovi između Vladivostoka i glavnog grada Sjeverne Koreje obustavljeni, ovo je bio jedini način za ruske diplomate i njihove porodice, kako prenosi CNN.

Rusi su prvo putovali 32 sata starom železnicom, a zatim 2 sata autobusom do granice, gdje su prtljag trebali utovariti na železnička kolica i na taj način nastaviti put.

Ambasada je objavila 2 slike 3. sekretara Vladislava Sorokina kako gura svoju porodicu i njihov prtljag, a put je uključivao i prelazak mosta preko reke Tumen, koja odvaja Rusiju od Severne Koreje. Kada je porodica stigla do ruske stanice Khasan, sačekale su ih kolege iz Ministarstva vanjskih poslova, koji su im pomogli da dođu do aerodroma u Vladivostoku.

IZVOR: YT / Ruptly 

Autor: redportal.rs

#Ambasada Rusije

#COVID-19

#Severna Koreja

#rusija

#ruski diplomata

#železnička kolica