Bizaran događaj u Iranu

Iranka Zahma Ismaili, koja je čekala na izvršenje smrtne kazne, preminula je prethodno od srčanog udara, ali je njeno telo obešeno, kako bi njena majka mogla da gleda, rekao je njen advokat, prenosi britnaski Tajms.

Ismaili je prošle srede osuđena za ubistvo muža, visokog činovnika ministarstva obaveštajne službe, koga je optužila da ju je zlostavljao.

Majka dvoje dece trebalo je da bude pogubljena u zloglasno surovom zatvoru, oko 40 kilometara od glavnog grada Teherana.

Ona je pala mrtva kada je videla 16 obešenih muškaraca ispred nje, prema tvrdnji njenog advokata Omida Moradija, koji je poruke poslao londonskom listu i Iranskoj agenciji za nadgledanje ljudskih prava.

- Zahrino srce je stalo, umrla je pre nego što je odneta na vešala. Zvaničan uzrok smrti je infarkt - napisao je Moradi.

Rekao je da su joj "obesili beživotno telo" kako bi majka njenog muža mogla da iskoristi svoje pravo da obori stolicu ispod nje.

Dodao je da je njen suprug bio zvaničnik iranskog ministarstva obaveštajnih poslova i da je zlostavljao porodicu pa ga je ona ubila braneći sebe i ćerku.

Autor: redportal.rs

#Iran

#srčani napad

#vešanje