Kosmonauti Rusima čestitali Dan branioca Otadžbine

Ruski kosmonauti na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS), Sergej Kud-Sverčkov i Sergej Rižikov, čestitali su Rusima 23. februara, Dan branioca Otadžbine. Ovo je objavljeno na veb stranici Roskosmosa.

- Iz Međunarodne svemirske stanice čestitamo Dan branioca Otadžbine svim našim sugrađanima koji su povezani sa vojnom službom i onima koji tek treba da polože zakletvu, izučavaju vojne poslove i stupe u redove vojske. Više puta u istoriji Rusije, naše oružane snage, naša vojska i mornarica branili su slobodu naše Otadžbine, pokazujući hrabrost i hrabrost u žestokim borbama sa neprijateljem - rekao je Kud-Sverčkov.

Kosmonaut je naglasio da je 23. februar dan onih ljudi koji znaju šta je vojna dužnost i koji su danas na oprezu i spremni su da se žrtvuju u ime matice, u ime života na Zemlji, za mir u svetu.

IZVOR: YT / Roscosmos Media

Sergej Rižikov je poželeo mirno nebo nad planetom, kao i zdravlje, sreću i poverenje u budućnost.

- Grlimo se i rukujemo se, prijatelji! - zaključio je Kud-Sverčkov.

Vatromet će se održati u Moskvi 23. februara u 21:00 u čast Dana branioca otadžbine. Za događaj su predviđena tri mesta: Lužnjecki nasip, Park pobede na Poklonoj gori i VDNH.

Ranije, 19. februara, pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je da će na Dan branioca Otadžbine Vladimir Putin tradicionalno položiti venac na Grob neznanog vojnika.

Autor: redportal.rs

#Dan branioca Otadžbine

#Kosmonauti

#Ruska vojska

#čestitke