Putin ruskoj vojsci čestitao Dan branioca otadžbine

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je ruskim vojnicima i veteranima Dan branioca otadžbine. U svom obraćanju ruski lider je ukazao borbenu efikasnost oružanih snaga, zahvalivši svim vojnicima na dostojnom obavljanju njihove dužnosti.

Predsednik je izrazio posebnu zahvalnost veteranima, nazivajući ih "sjajnom generacijom koja je naučila nas, njihove potomke, da pobedimo i ne odustajemo". Pored toga, Putin je dodao da su tradicije patriotizma u Rusiji, "tradicija neraskidive čvrste veze između naroda, države i njihovih pouzdanih branilaca - vojske i mornarice" snažne zahvaljujući njihovom "nebledećem junaštvu".

- Svi smo odgovorni za Otadžbinu, za njen uspešan razvoj. Ali za one koji su odabrali vojne poslove za sebe, ovaj osećaj poprima posebno značenje. Osiguranje stabilnosti, suvereniteta i nacionalne moći matice, zaštita društva i svakog građanina dolazi u prvi plan čitavog vašeg života - rekao je šef ruske države.

IZVOR: YT / RT на русском

Vladimir Putin je takođe rekao da savremeni svet zahteva stalnu budnost i spremnost da odgovori na najteže izazove, da deluje odlučno, kompetentno i efikasno. Prema rečima predsednika, ruska vojska i mornarica znaju kako se to radi, a zemlja se ponosi njihovom borbenom sposobnošću, obukom i usavršenim posedovanjem modernog znanja, kao i najnovijeg naoružanja.

- Zahvaljujem vam, dragi drugovi, svi vojnici i civilno osoblje oružanih snaga na dostojnom obavljanju svoje vojne dužnosti - dodao je ruski lider u čestitki.

Predsednik je takođe primetio rastuće interesovanje za vojnu profesiju među mladima u Rusiji. Mnogi regruti, rekao je, ostaju u vojsci i nastavljaju da služe, a takođe idu u vojne škole, odabravši odbranu Otadžbine kao svoju profesiju.

- I siguran sam da je većina odlučila zahvaljujući svojim komandantima. Oficiri su glavni oslonac vojske i mornarice. Od vas, dragi drugovi, zavisi ne samo odlična borbena obuka, koordinacija delovanja, disciplina, već i sam duh vojne službe, gde su osećanja drugarstva i međusobnog razumevanja toliko važna - naglasio je Putin.

Ranije je objavljeno da su ruski kosmonauti na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) Sergej Kud-Sverčkov i Sergej Ržikov čestitali Rusima u utorak, 23. februara, Dan branioca otadžbine.

Autor: redportal.rs

#Dan branioca Otadžbine

#Ruska vojska

#Vladimir Putin

#rusija