Pitanje je da li ćemo i kada da se vratimo na uobičajenu životnu rutinu

Dolaskom vakcine protiv koronavirusa raste nada da se uskoro možemo vratiti životu na koji smo navikli do marta 2020. Međutim, i dalje bi trebalo da budemo oprezni prilikom rezervacije, a euronews.com donosi neke od najsigurnijih destinacija za rezervaciju smeštaja.

Međutim, treba napomenuti da niko ne garantuje da će se situacija u međuvremenu promeniti, ali za sada je najbolje u ovim zemljama i očekuje se da situacija može biti samo - još bolja.

Ostrvo Madeira, Portugal

Iako je broj ljudi pogođenih pandemijom u Portugalu prilično visok, ovaj arhipelag u Atlantiku je možda najsigurnije odredište od izbijanja pandemije. Na arhipelagu su reagovali vrlo brzo, s ciljem zaštite lokalnog stanovništva, tako da je tamo zabeleženo tek nešto manje od hiljadu slučajeva u godini. Madeira je inače najpoznatija po svojoj neverovatnoj prirodi i krajolicima koji oduzimaju dah.

IZVOR: YT / Stefan Zimmermann

Monako

Zemlja, poznata i kao zemlja bogatih, dobro se nosi sa pandemijom i ima relativno mali broj zaraženih ljudi. Bilo da se odlučite da se opustite na plaži ili okušate sreću u nekoj od kazina, ovde će svako pronaći nešto za sebe. Naravno, sve ovo košta, pandemija jedva da je uticala na cene u Monte Karlu.

IZVOR: YT / Around The World 4K

Martinik

Francuski deo u Karipskom moru jedno je od neverovatnih karipskih ostrva koje pruža obilje sunca, peska i mogućnosti za sjajan odmor. Izuzetne pešačke staze, plivanje sa kornjačama i druge aktivnosti koje ovde možete raditi čine Martinik prilično poželjnom destinacijom. Takođe, još je važnije da je prosečan broj zaraženih 15 puta manji od evropskog proseka, ali ipak, svi stariji od 11 godina treba da podnesu PCR test za ulazak.

IZVOR: YT / Valentin SEVRIT

Tahiti, Francuska Polinezija

Kristalno čisto more je najbolja pozivnica. Ipak, ako znamo da je ova zemlja relativno uspešna u borbi protiv koronavirusa, čini nam se da je ovo godina kada ćemo ostvariti svoj san i odmoriti se na nekoj od rajskih plaža na Tahitiju. Pre putovanja, biće vam potreban negativni PCR test koji će vam poslužiti kao karta za raj.

IZVOR: YT / SKINNYS COOL VIDEOS

Autor: Blic.rs

#Putovanje

#Turizam

#apartmani

#hotel