Snage bezbednosti otvorile vatru na stotine demonstranata u Lagosu

Nigerijske snage bezbednosti otvorile su vatru na stotine demonstranata u Lagosu, dok su skupovi protiv policijske brutalnosti nastavljeni uprkos 24-časovnom policijskom času koji je vlada uvela ranije tokom dana. Scene objavljene na društvenim mrežama prikazivale su demonstrante kako beže, dok su snage bezbednosti, uključujući vojnike, gađale ljude.

Prema rečima DJ Svitch-a, popularnog di-džeja, koji je uživo prenosio sa lica mesta na Instagramu, najmanje sedmoro ljudi je ubijeno. Demonstranti su viđeni kako se bore sa uklanjanjem gelera sa povređenih demonstranata, a u jednom slučaju nisu uspeli da reanimiraju stradalog.

View this post on Instagram

Hear our prayer oh God🙏🏻 🇳🇬🇳🇬🇳🇬 This can never be us. May your peace prevail🙏🏻 #endsars ✊🏾 #endsars ✊🏾 #endsars ✊🏾 #endsars ✊🏾 #endsars ✊🏾 #endsars ✊🏾 #endsars ✊🏾 #endsars ✊🏾 #endsars ✊🏾 #endsars ✊🏾 #endsars ✊🏾 #endsars ✊🏾 #endsars ✊🏾 #endsars ✊🏾 #endsars ✊🏾 #endsars ✊🏾 #endsars ✊🏾 #endsars ✊🏾 #endsars ✊🏾 #endsars ✊🏾 #endsars ✊🏾 #switchup👌

A post shared by DJ SWITCH GHANA (Award Winner) (@djswitchghana) on

IZVOR: IG / djswitchghana

IZVOR: YT / Al Jazeera English

IZVOR: TW / @DefenseNigeria

- Stranci utiču na nerede. Ako mislite da će nacija u kojoj je pola zemlje ratovalo čitavu deceniju preživeti ovu vrstu revolucije.. onda živimo u lala zemlji. Neki na ulici danas nemaju pojma zašto su tamo. Ako ih ispitate, vređaće vas i vašu generaciju, jer duboko u sebi znaju da nemaju plan. Ne znaju ni koji su im zahtevi. Ovaj protest u ovoj fazi podstaknuo je mnogo propagande. Oni koji ovo sponzorišu žele da krivite vladu i učinite naciju neupravljivom - objašnjeno je u tvitu autora Defense Nigeria.

IZVOR: TW / @DefenseNigeria

Autor: The Guardian/redportal.rs

#Nigerija

#neredi

#policijski čas

#protesti