Potpredsednik Vlade Ruske Federacije i i jedan od najbližih saradnika predsednika Rusije Vladimira Putina Jurij Borisov, stigao u Beograd

Potpredsednik Vlade Ruske Federacije i i jedan od najbližih saradnika predsednika Rusije Vladimira Putina, Jurij Borisov, stigao je u Beograd u zvaničnu posetu Srbiji.

Na početku posete u Palati Srbija Borisova su primili premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Istaknuti gost iz Rusije, koji je i kopredsednik Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između Srbije i Ruske Federacije, boravi u jednodnevnoj poseti Srbiji povodom Dana državnosti.

Srpska premijerka mu se zahvalila što je došao u Beograd baš na današnji dan.

Želim i da vam se zahvalim za vakacinu ‘Sputnjik Ve’ (Sputnik V). Hvala Rusiji, njenom narodu i naučnicima koji su tako brzo razvili vakcinu. Nama u Srbiji je to značilo mnogo

Popović je potom otvorio sastanak Međuvladine komisije dve za trgovinu i naučno-tehnološku saradnju. Popović je ranije jutros dočekao Borisova na aerodromu Nikola Tesla, a zatim su zajedno položili cveće na spomenik Večne vatre na Spomen-groblju Oslobodilaca Beograda.

On je ranije ocenio da se posetom Borisova Srbiji šalje jasna poruka - da su ruski predsednik i Rusija uz srpski narod.

Autor: redportal.rs

#Dan državnosti

#Jurij Borisov

#Srbija

#Vladmir Putin

#rusija