Da li je realna kandidatura 2024. godine

Od inauguracije Džoa Bajdena 20. januara, Donald Tramp se povukao na Floridu. Inauguraciji nije prisustvovao, a društvene mreže su suspendovale njegove naloge. U okviru toga se postavlja pitanje da li će Tramp možda osnovati medijsku kompaniju ili će možda čak da se kandiduje 2024. godine?

Juče je Donald Tramp objavljio da je osnovana postpredsednička kancelarija na Floridi koja će biti zadužena za objavljivanje saopštenja, zvaničnih aktivnosti, korespondenciju, itd. Ova kancelarija će "davati prednosti interesima Sjedinjenih Država i sprovoditi agendu Trampove administracije kroz različite vrste organizovanja i građanski aktivizam".

Ovakvo saopštenje je objavljeno nakon što su demokrate nastavile sa procedurom impičmenta za koju je i sam predsednik Sjedinjenih Država Džo Bajden rekao da demokrate neće imati dovoljan broj glasova, što predstavlja ozbiljan udarac na entuzijazam Trampovih protivnika.

Ukoliko bi impičment bio izglasan, Tramp ne bi mogao da se kandiduje 2024. godine, što brojni stručnjaci smatraju da jeste u suštini pokušaja demokrata. Da bi stvar po demokrate bila još gora, broj republikanaca koji okreće leđa Trampu je naglo opao, pre svega zato što je Tramp još uvek ubedljivo najpopularniji republikanac i niko više ne želi da ide na stranu koja bi stvorila problem kod konzervativnih birača.

Pored eventualne Trampove kandidature za 2024. godinu, najavljuje se mogućnost i da najbliži Trampovi saradnici budu republikanski kandidati poput Majka Pensa i Majka Pompea. Međutim, ako Tramp odluči da se kandiduje, teško da će imati konkurenciju.

Autor: redportal.rs

#Florida

#Pompeo

#SAD

#bajden

#pens

#tramp