Najavljen najprestižniji turnir u godini

Potvrda da će se u 2021. godine održati Major turnir je verovatno najbolja vest koju je mogao da čuje jedan CS:GO fan. Ovaj zadatak će pripasti PGL-u, koji se odlučio da bi glavni grad Švedske bio idealna lokacija za najveći turnir ikada u ovoj video igri.

Grupna faza će se igrati bez publike, dok se organizatori nadaju da će do tada konačno moći bez razmišljanja da puste publiku da sa tribina posmatraju plejof turnira.

Turnir bi počeo 23. oktobra i trajao bi sve do 7. novembra, a održao bi se Ericsson Globe Areni, gde smo već dva puta imali prilike da gledamo CS:GO turnire i gde smo trebali da gledamo Dota 2 International 10 u avgustu 2020. godine.

IZVOR: TW / @pglesport

PGL je nagovestio da će se turnir održati samo ukoliko sve mere sigurnosti oko koronavirusa budu ispunjene do tada i ako ne budu morali da brinu za zdravlje svojih zaposlenih i svojih gostiju.

Ovo bi bio prvi CS:GO Major još od avgusta 2019. godine, što je vidno ostavilo veliki udarac na profesionalnu scenu, ali se nadamo da će svi problemi koje je doneo virus polako da nestaju. Još uvek nije poznato kako će se ekipe izboriti za svoje mesto na turniru, ali smo sigurni da će biti puštena serija novih turnira koji će donositi poene isključivo za Major.

Autor: redportal.rs

#2021

#csgo

#major

#stokholm