Teška godina za profesionalni e-sport

Polako sumiramo utiske ove jako teške ali i zanimljive godine za sve igrače, ali i profesionalni esport. Zbog još uvek aktuelne pandemije koronavirusa čitav reperotar nastupa je promenjen. Gomila turnira je otkazano, drugi su se igrali u drugačijem formatu. Nagradni fondovi su bili manji.

HLTV je zbog toga danas podelio jednu veoma interesantnu sliku na kojoj se vide organizacije koje su ostvarile najveću zaradu u proteklih 12 meseci. Verujem da su svi očekivali da će se na prvom mestu naći ekipe kao što su Astralis, Vitality, Na’Vi ili G2, pa sam siguran da će vas sledeća informacija iznenaditi.

IZVOR: TW / @HLTVorg

Ekipa koja je ostvarila najveću zaradu u 2020. godini je Mad Lions, koji su uspeli da osvoje 643,500 dolara od nagradnih fondova, što je $1,750 više od Virtus Pro-a, koji se nalazi na poziciji broj 2. Treće mesto je pripalo Complexity-u, koji je godinu završio sa $632,500, dok je tek na četvrtoj poziciji Astralis sa $631,000. Iza njih se nalaze i ostale pomenute organizacije kao što su Na’Vi, Vitality i BIG, dok G2, Team Liquid i Fnatic nisu ni među TOP10.

Najveći gubitak od nedostatka LAN turnira pretrpela je scena u Severnoj Americi. Tako da su se sve poznate ekipe sa tog područja našle van ove liste.

Najveći favoriti su ostali bez Majora, što uvek bude turnir na kojem se ostvare najveći prihodi, ali ono što je napravilo najveću razliku su zapravo bile Flashpoint lige. Na početku godine su se pojavile dve velike kompanije, koje su pokušale da organizuje dva velika takmičenja, ESL Pro Ligu i Flashpoint. I jedni i drugi organizatori su se borili da privuku ekipe, a kao pobednik je izašao ESL. Organizacije su žele da potpišu ugovor sa njima, zbog čega su ostali bez prilike da učestvuju u drugoj ligi. Samim tim, Flashpoint je prikupio veliki broj Tier 2, kao što su Mad Lions i Virtus Pro.

U svakom slučaju, na jedan način nam je drago što se ova godina završava i nadamo se da će se ubrzo stvari vratiti u normalu i da će publika ponovo moći da prisustvuje turnirima. 😍

Autor: redportal.rs

#csgo

#top 10 ekipa

#zarada