Počinje nova sezona engleske Premijer lige.

Polovina avgusta rezervisana je za početak najjačih evropskih liga. Danas, startuje nova sezona najizazovnije evropske lige.

Kraj prošle sezone je doneo je starog-novog osvajača, Mančester siti, koji je i ove sezone prvi favorit. Odbrana pojačana Joškom Gvardiolom izgleda još monstruoznije nego prethodne sezone.

Liverpul će izvesno ostati bez dogovorenog Mojzesa Kaiseda, ali Jirgen Klop je ojačao vezni red i ponovo je namestio ekipu ka najvišim ciljevima.

View this post on Instagram

A post shared by Fabrizio Romano (@fabriziorom)

IZVOR: IG / fabriziorom

Mančester Junajted je, čini se, na putu povratka izvornog DNK, iz doba ser Aleks Fergusona. Erik ten Hag je uspeo da se reši igrača koji nisu pokazivali nivo igara kakve očekuju navijači Crvenih đavola, a najveću sreću navijačima doneće odlazak bivšeg kapitena Harija Megvajera, čoveka koji je obeležio jednu eru u slavnom klubu, nažalost neslavno, čestim kiksevima.

Londonski Plavci, Čelzi, doveo je veliki broj pojačanja. Tod Boli ponovo nije žalio para kako bi ekipa postala konkurentna za naslov prvaka. Fudbalska Srbija pomno prati da li će se naš Dušan Vlahović preseliti u London. Priču je dodatno podgrejao Luka Modrić posle rukovanja sa Dušanom, nakon prijateljske utakmice Real Madrida i Juventusa.

View this post on Instagram

A post shared by BUTASPORT.RS (@butasport.rs)

IZVOR: IG / Butasport

Ipak Tobdžije iz Londona su ovaj put odradili pametan prelazni rok. Ekipa je ojačana Deklanom Rajsom, koji je koštao više nego Kristijano Ronaldo kada je svojevremeno odlazio u Real Madrid. Trener Mikel Arteta odlično poznaje klub, posle bolnog ispadanja iz šampionske trke prošle sezone, čini se da je ovaj put napravio prave rezove i ekipu dodatno učvrstio novim pojačanjima. Ako ih zdravlje posluži, postoji mogućnost da Španac ponovo bude prvi takmac svom bivšem učitelju.

Nove 3 ekipe će se boriti za opstanak. U ovom ludilu transfera, kojima svakodnevno prisustvujemo, Šefild Junajted, Barnli i Luton će samo pukom srećom preživeti u društvu najboljih.

Ostale ekipe su više-manje napravile određene korekcije. Najveći dobitnik ovog prelaznog roka je ekipa Brajtona, koja će kako stvari stoje, inkasirati blizu, ili čak i preko, 200 miliona evra. Roberta de Zerbija čeka zadatak da uigra ekipu i ponovo prikaže prelep fudbal od prošle sezone.

Najveći gubitnik je definitivno ekipa Totenhema, koja će, pitanje je sata, ostati bez svoje legende i najboljeg igrača, Harija Kejna, koji je prihvatio ponudu Bajerna iz Mihena. Da li će ga zameniti naš Aleksandar Mitrović ostaje nam da vidimo. Prelazni rok traje do 31. avgusta i do tada je sve moguće.

Treneri u stvarnom životu su uglavnom sklopili kockice, a na vama je da 100 miliona imaginarnog novca utrošite na 15 igrača u novoj sezoni Fantazi Premijer lige.

Stav mnogih stručnjaka je da je nikad teže bilo izabrati tih 15 igrača, i da liga ove sezone puca od kvaliteta.

Mnogi su savete potražili od vrhunskih poznavalaca u video sadržajima na Instagramu, TikToku ili pak nekim forumima specijalizovanim za FPL.

View this post on Instagram

A post shared by Nenad Grujić (@engleski_dopisnik)

IZVOR: IG / Engleski dopisnik

Autor: Miloš Martić