Sinoć je i zvanično stigla potvrda da ove godine nećemo imati priliku da gledamo najprestižniji CS:GO turnir u godini, pošto je Rio Major otkazan zbog pandemije koronavirusa

Prvobitno Major turnir u Rio de Žaneiru je trebao da se održi 11-24. maja, ali je odložen za novembar zbog pandemije koronavirusa. Zbog toga, novčana nagrada je povećana na 2.000.000 dolara, što bi ovaj turnir učinilo najvećim Counter Strike događajem svih vremena.

Iako se situacija sa COVID-19 drastično poboljšala i dalje je nemoguće držati turnir ovakve veličine sa publikom, a najveći problem je što mnogi igrači ne bi čak mogli ni da doputuju do Brazila.

Iako Valve još uvek nema ideja kada bi mogao da se održi ovaj Major, ESL je izjavio da je spreman da ga održi u Rio de Žaneiru čim dobiju zeleno svetlo. Dodali su da će sve biti odloženo dok regionalne kvalifikacije ne budu mogle da se održe u LAN formatu.

Ovo znači da ćemo prvi put još od 2013. godine imati jednu godinu bez CS:GO Majora, pošto je tada prvi put Valve doneo odluku da krene da pruža podršku organizatorima. Nakon što je prvi Major napravio veliki uspeh, narednih godina je Valve održavao tri godišnje. 2016. godine smanjen je broj na dva Majora godišnje, ali je nagradni fond povećan sa 250.000 na 1.000.000 dolara.

IZVOR: TW / @ESLCS

Autor: Rur / Redportal.rs

#csgo

#esl

#major

#rio 2020