Baldur's Gate III je danas puštena u Early Access

Jedan od najboljih RPG-ova ikad je dobio je nastavka. Baldur's Gate III je video igra koju razvija i objavljuje Larian Studios. 

Baldur's Gate III biće naslednik starih igara Infiniti Engine kojih se tako rado sećamo. Igra se može igratu u modu za jednog igrača i kooperativno na mreži. Igrači će moći da kreiraju jednog ili više likova i da zajedno sa računarski vođenim likovima istraže priču u igri. Po želji, igrači će moći da uzmu jednog od svojih likova i udruže se na mreži sa drugim igračima kako bi uživali u igri.

IZVOR: YT / Larian Studios

Igra prati novu priču smeštenu u trenutnu eru Zaboravljenih carstava (Forgotten Realms). Кrajem 15. veka DR, skoro vek nakon događaja u Baldur's Gate II: Shadows of Amn, sile tame su u usponu. Majndfljersi su pronašli su način da naprave brodove koji im omogućavaju putovanje između svetova i sada napadaju. Кonkretno, Majndflajersi su pokrenuli invaziju na Faerun koristeći svoje nautiloidne leteće brodove.

Foto: Game printscreen

Vi počinjete kao jedan od zarobljenika, zajedno sa ljudskim čarobnjakom Galeom, poluvilenjakom sveštenikom Senčanicom, visokim vilenjakom vampirom Astarionom, ljudskim veštacem Villom i githianki borcem Lae'zelom

Svi igrači i glavni pratioci zaraženi su parazitskim punoglavcem koji bi ih trebao pretvoriti u Majndflajerse, ali iz nekog razloga proces ne funkcioniše kao inače. Dakle, jedno od ključnih zadataka je saznati više informacija o punoglavcima i ukloniti ih.

Foto: Larian Studios

Larian je otkrio da će Baldur’s Gate III imati 16 rasa i podrasa, kao i 6 bazičnih klasa. Igrači će biti u mogućnosti da biraju između humana, githynkia, elfova, halfelfova, halfinga, dwarfa, drowova i tieflinga. Rase poput drowova i githyankia su izuzetno retke u Sword Coast setting-u igre, i NPC će na njih reagovati shodno tome.

Autor: redportal.rs

#Baldur's Gate III