Mujo ima jedno tajno oružje, pivo koje mu daje moć brzine i skakanja, a za dodatnu energiju poješće, naravno - burek

Pojavila se bosanska verzija popularne igrice Super Mario čiji glavni lik Mujo ima samo jedan cilj - da stigne do Neuma, jedinog grada na moru u BiH.

Na Jutjub kanalu Plumbum Games nedavno je objavljen prvi trejler igrice The Mujo, a u prvobitnoj verziji, objavljenoj prošle godine, autori su objasnili kako će izgledati igrica.

IZVOR: YT / Plumbum Games

Mujo nosi plašt u bojama zastave Bosne i Hercegovine, a na sebi ima belu potkošulju, pojas i pantalone uz dodatak sunčanih naočara.

Putovanje počinje na severu zemlje, gde žive najzanimljiviji ljudi, a zatim nastavlja svoju pustolovinu kroz BiH, suočavajući se sa brojnim izazovima.

Na primer, mora da skupi novac u konvertibilnim markama kako bi kupio kul šešire, a u tome mu pomaže stari i vrlo duhoviti čarobnjak. Umesto spašavanja princeze, Mujin konačni cilj je da stigne do Neuma, jedinog grada na moru u BiH.

Mujo ima jedno tajno oružje, pivo koje mu daje moć brzine i skakanja, a za dodatnu energiju poješće, naravno, burek i zatim se ugojiti. Na svom putu Mujo sreće nekoliko neprijatelja koje mora da savlada, među kojima su i čuvari reda.

View this post on Instagram

A post shared by Plumbum Game Studio (@plumbumgamestudio)

IZVOR: IG / @plumbumgamestudio

Autor: nportal.rs

#Mujo

#Mujo protiv policije

#Plumbum Games

#The Mujo