Od prve do poslednje konzole, brojne igre za njih, gomilu zabavnih statua i drugih video snimaka kolekcionarske igre 😎👆

Francuski kolekcionar stavio je na aukciju, oko 2.400 različitih konzola - od standardnog do specijalnih izdanja, pa sve do varijacija koje nikada nisu zvanično bile na prodaju - po ceni od 984.000 evra, ili oko milion američkih dolara.

Licitacija je postavljena na francuskom eBay-u i uočio ju je Consolevariations.com. Postavljena je od strane osobe koja se potpisuje kao Kaori30 i nudi "od prve do poslednje" konzole, brojne igre za njih i gomilu zabavnih statua i drugih video snimaka kolekcionarske igre.

Kako prenosi Telegraf, iako opcija za "kupovinu" od približno milion evra deluje kao nedostižno za vaš budžet, fotografije i snimci vlasnikove kolekcije više su nego vredne pogleda. U snimku ispod možete videti njegovu kolekciju samo Sega konzola:

IZVOR: YT / KAORI30

Kaori30 je objasnio da je počeo da sakuplja konzole još ranih 90ih godina, a put do ove trenutne kolekcije imao je neke uspone i padove, pogotovo kada je na prelazu decenija morao da proda celu svoju kolekciju.

Zatim je nastavio da ih skuplja od 2000-ih pa sve do 2011. godine kada je stao zbog nedostatka vremena i poteškoća da pronađe retke primerke. Ali, kao što smo rekli, put vlasnika kolekcije bio je pun padova i uspona.

Pre 4 godine "vratio se u igru" nakon posete Tokiju gde je nabavio skoro sve što je prethodno prodao. To je preokret koji ga dovodi do kolekcije većine konzola ikada napravljenih na jednom mestu. I to je prizor za posmatranje.

Kako kaže u opisu aukcije, ne veruje da je više moguće pronaći neke od ovih artikala, čak i ako neko ima finansijskih sredstava. Takođe sugeriše da bi njegova zapanjujuća kolekcija mogla biti dobra za muzej.

Autor: Telegraf

#AUKCIJA

#kolekcionar

#konzola

#konzole