Ukupno 9 esports naslova uvršteno je u uži izbor finalista u ovoj kategoriji 👇🏻

Objavljene su nominacije za manifestaciju Esports Awards 2022, a CS:GO je jedan od nominacija za u kategoriji Esports igra godine.

Ukupno 9 esports naslova uvršteno je u uži izbor finalista u ovoj kategoriji, uključujući Dotu 2, League of Legends, Valorant, Rocket League, Apex Legends, Free Fire, Rainbow Six i Fortnite.

Counter-Strike je sa nama više dve decenije, a CS:GO će u avgustu ove godine napuniti jubilarnih 10 godina. Kanter je prošao kroz mnogo uspona i padova, ali i dan danas važi za jednu od najznačajnijih igara u istoriji.

Popularnost CS:GO-a kao esports naslova samo je rasla tokom godina, a PGL Stockholm Major 2021 je u novembru prošle godine oborio rekord gledanosti, postigavši vrhunac od 2.748.434 istovremenih pregleda, piše Telegraf.

IEM Katovice 2022, koji je održan u martu ranije ove godine, takođe je oborio rekord gledanosti, postavši najgledaniji CS:GO turnir ikada (ako izuzmemo Majore), sa 1.122.015 istovremenih gledalaca.

Prošle godine, Valorant je proglašen za ”Esport igru godine samo 2 godine nakon svog lansiranja. Da li će ove godine ponovo uspeti da osvoji titulu? Ili ćemo krunisati novog šampiona?

Autor: Božidar Radovanović

#Counter-Strike

#Esports Awards

#Esports igra godine

#Fortnite

#League of legends

#Rocket League

#cs:go

#esports