Potražnja za novom konzolom je tolika da se njenim preprodavanjem zarađuje 3 puta veća cifra 🤯

Dugoočekivana konzola za igranje PlayStation 5 konačno je izašla u prodaju u SAD tokom prethodne nedelje po standardnoj ceni od 500 dolara. Međutim, stvari na tržištu su se malo otele kontroli, iz neočekivanog razloga.

Ispostavilo se da je potražnja za novom konzolom tolika da su svi primerci prosto razgrabljeni u roku od 24 sata, tako da su kupljene konzole postale predmet preprodaje preko interneta i to i po 4 puta većoj ceni, tako da dostižu cene i od neverovatnih 2.000 dolara po komadu.

IZVOR: YT / Benchmark

Opisujući izlazak konzole za vreme pandemije, Džim Rajan iz Sonija, rekao je da ga cela situacija podseća na neku vratolomnu vožnju.

Neverovatno je što se to desilo 2020. Jedina stvar koju sam naučio iz svega jeste da konzole ne treba puštati u prodaju u vreme kada virusi vladaju - izjavio je on za medije.

Rajan je dodao da će se učiniti sve što je moguće da se dodatne serije proizvedu što pre, kako bi pred Božić tržište tražnje moglo da se rastereti u dovoljnoj meri. Kako god da se stvari budu odvijale, nadamo se da ćemo novo Sonijevo čudo uskoro videti i kod nas, po normalnim cenama.

Autor: redportal.rs

#Playstation 5

#ogromna cena