Osniva svoj studio uskoro

Tvorac PUBG Brendan Greene najavio je da napušta Krafton kako bi pokrenuo svoj razvojni studio Playerunknown Productions u Amsterdamu, Holandija. KRAFTON će imati manjinski udeo u novom poduhvatu.

- Veoma sam zahvalan svima u PUBG i KRAFTON što su iskoristili priliku za mene i za mogućnosti koje su mi pružile u protekle četiri godine. Danas sam uzbuđen što ću učiniti sledeći korak na svom putu ka stvaranju takve vrste iskustvo koje sam godinama predviđao. Ponovo sam zahvalan svima u KRAFTON na podršci mojim planovima, a kasnije ću morati da otkrijem više o našem projektu - , rekao je Brendan" PlayerUnknown "Greene u Izjavi.

Novi nezavisni studio - PLAYERUNKNOWN Productions - formiran je 2021. godine i tim istražuje sisteme potrebne za omogućavanje masovnog opsega u igrama otvorenog sveta.

Poznato je da je Greene osnivač žanra battle royale, koji je prvobitno dizajnirao način igre kao mod za seriju igara ARMA. Nakon što je svoj način igre prvi put predstavio široj javnosti u H1Z1, nastavio je sa stvaranjem višestruko nagrađivane igre koja nosi njegovo ime PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG).

Autor: redportal.rs

#Gaming

#PUGB

#studio