Dolazi sa Worms, Speedball i Another World 😄😆😆

Commodore Amiga 500, kućni računar koji je postao popularan sistem igara, dobija remake. A500 Mini razvija Retro Games Ltd, koja je ranije objavila mini verziju Commodore 64.

Amiga 500 je bio najuspešniji model u porodici računara Amiga, koji su se počeli pojavljivati sredinom 80-ih i privukli su posvećene sledbenike kao igraće sisteme, posebno u Evropi. Iako je A500 Mini očigledno zasnovan na Amigi 500, Retro Games Ltd kaže da će takođe oponašati moćniji grafički hardver AGA iz Amige 1200.

Ista do sada potvrđenih igara uključuje: Alien Breed 3D, Another World, ATR: All Terrain Racing, Battle Chess, Cadaver, Kick Off 2, Pinball Dreams, Simon the Sorcerer, Speedball 2: Brutal Deluxe, The Chaos Engine, Worms: The Director’s Cut, Zool.

Ukupno će ih biti 25, a moći ćete i sami da dodate više pomoću VHDLoad, stalacionog paketa za softver Amiga. Ostale sistemske funkcije uključuju mogućnost prebacivanja između frekvencije osvežavanja ekrana od 50Hz do 60Hz, stanja snimanja, ugrađeni CRT filter i različite opcije skaliranja.

A500 Mini dolazi sa USB mišem sa dva tastera koji već grči ruku od nostalgije, kao i gamepadom koji podseća na onaj sa CD32, nesrećnim pokušajem da se Amiga pretvori u tradicionalnu konzolu za igre. Tastatura na kućištu nažalost nije funkcionalna, ali svoju možete povezati preko USB.

Retro Games Ltd će predstaviti A500 Mini početkom sledeće godine. Koštaće 139,99 dolara u SAD , i 119,99 funti u Velikoj Britaniji.

Autor: Redportal.rs

#Amiga

#gejming

#konzole

#retro