Uskoro izlazi dugo očekivana strategija

Dugo očekivani nastavak igrice iz franšize Age of Empires konačno izlazi ove godine na jesen.

Igrica sa vrlo čvrstom bazom fanova koja budi nostalgiju mnogima sa kraja 20. i početka 21. veka kada su RTS žanrovi bili ultra popularni.

Četvrto izdanje potencijalno pravi renesansu strateškog žanra.

Kao i AOE2, srednji vek je era koju su izabrali da obrade. Od 3 prethodne igrice iz te franšize, drugi deo je imao najveću bazu igrača godinama kasnije kako na singleplayer tako i na multiplayer platformama, pogotovo nakon HD izdanja.

Ljudi iz Relic entertainment koji su radili igricu su rekli da je motiv pravljena nove verzije upravo velika baza fanova kojoj bi moderno izdanje igrice mnogo značilo. Takođe su i naglasili da su čvrsto sarađivali sa istoričarima kako bi animacije pokreta, građevine i istorijske događaje dočarali što uverljivije.

IZVOR: YT / Xbox

Ejdž je bio poznat po odličnim kampanjama tako da i četvrto izdanje obećava puno u tom aspektu. Najavljene su 4 različite kampanje koje obrađuju jedan period srednjeg veka.

Jedna od kampanja će biti i poznata Normanska invazija Engleske.

Uz novu igricu, AOE2 i AOE3 će dobiti novo ažuriranje, AOE2 i novu ekspanziju koja će obraditi Istočnu Evropu dok će treća verzija dodati civilizaciju SAD koja može da se otključa u igrici ili kupi.

Nostalgija dobija moderni dizajn i mnogo fanova ima velika očekivanja, nadamo se da će ih AOE ispuniti. 😁

IZVOR: YT / IGN

Autor: redportal.rs

#AOE4

#gejmplej

#igrica

#strategija