Veterani League of Legends scene - ekipa Origen, rebrendira se u Astralis, sudeći po zvaničnim tvitovima ove organizacije

Ova odluka je posledica lošeg performansa ekipe koja je letnju sezonu LEC lige završila na poslednjoj poziciji. Mnogi fanovi zatražili su promene unutar organizacije, koja već neko vreme ne uspeva da opravda očekivanja mnogih.

Ova promena trebalo bi da obnovi organizaciju, uključujući već poznata, ali i neka nova lica. Ključna promena u reorganizaciji jeste odlazak generalnog menadžera Martina Deficio Lingea, kao i vlasnika Enrikea xPeke Sedenja. Doduše, xPeke ostaje i dalje vlasnik dela deonica Astralisa.

IZVOR: TW / @Astralisgg

Nova uloga trenutnog trenera Andrea Guilhoto Giljotoa još uvek nije poznata, ali je u članku na Astralisovom sajtu objavljen spisak trenerskog osoblja oko kojeg će se graditi organizacija. Bivši asistent trenera Baltat AoD Alin-Siprian postaje glavni trener, a u tome će mu pomoći Bjorn-Vegar iHansen Hansen, nekadašnji trener ekipe Nordavind.

Esport direktor Astralisa Kasper Hvit objasnio je u svojoj izjavi da organizacija želi da pobeđuje, ali da to postiže dok istovremeno kontinuirano ojačava svoje temelje i napreduje, kako kao tim, tako kao i organizacija. Hvit je takođe izjavio da ultimativno žele da budu u igri za titulu šampiona sveta, ali da je za tako nešto potrebno vremena, kao što je bio slučaj i sa njihovom CS:GO ekipom. Za sada, glavni cilj je napraviti najjaču moguću organizaciji oko ekipe. 

Astralisov ulazak u LEC ligu označava prvi korak ovog brenda u League of Legends vode, jer organizacija za sada poseduje CS:GO i FIFA tim. Ovaj rebrending predstavlja još jedan korak u nadolazećem talasu novih talenata u evropsku LoL scenu. 

Autor: relogmedia / redportal.rs

#League of legends

#astralis

#ulazak