Kažu da nije namerno načinjena greška

Komisija za integritet esporta (eng. Esports Integrity Commission (ESIC)) je francuskoj CS:GO ekipi Team Vitality izdala novčanu kaznu od 10.000 dolara zbog stream snipovanja.

Od kada se čitav svet suočava sa pandemijom koronavirusa, veliki broj onlajn esports turnira se održava uz dodatak specijalnih web kamera za igrače, koje prate njihove reakcije tokom mečeva. Pored lica profesionalnih igrača, obično možemo da vidimo bar deo prostorije u kojoj se nalaze.

Tokom njihovih mečeva protiv Complexity-ja i Team Liquid-a, sa web kamera Team Vitality igrača smo mogli da primetimo ekran na kome je emitovan Twtich stream BLAST Premier Global Final turnira. Team Vitality je tako prekršio ESIC pravilnik i kažnjen iznosom od 10.000 dolara.

Mnogi su zahtevali da Team Vitality bude diskvalifikovan sa čitavog turnira, ali je ESIC posle istrage slučaja zaključio da ovaj prekršaj nije bio zlonameran, i da je novčana kazna sasvim dovoljna mera.

Na web cam snimcima se videlo da igrači nisu pokušavali da zloupotrebe stream u pozadini, i da je samo u pitanju greška i nepažnja organizacije.

ESIC će sav novac donirati u dobrotvorne svrhe.

Autor: redportal.rs

#10.000 dolara

#Kazna

#varanje

#vitality