Rupertu Grintu je Džej Krej Rouling promenila život

Rupertu Grintu se život promenio kada je dobio ulogu Rona u serijalu filmova o čarobnjaku Hariju Poteru. 🎬 Kao i svi ostali glumci, Rupert je nekoliko puta za medije rekao da će večno biti zahvalan autorki knjiga Džej Kej Rouling što mu je dala ovakvu priliku, i da je ona velikim delom zaslužna za to kakav je njegov život postao zahvaljujući toj ulozi. 📕

View this post on Instagram

A post shared by ✨ 𝐏𝐎𝐓𝐓𝐄𝐑𝐇𝐄𝐀𝐃 ✨ (@_hogwarts_is_my_home_always)

IZVOR: IG / @_hogwarts_is_my_home_always

Glumac je u intervjuu za The Times otkrio šta on misli o izjavi autorke da "trans žene, zapravo, nisu žene".

- Ja volim Džej Kej Rouling kao tetku. Ne znači da se sa tetkom slažem oko svega, ali je i dalje moja tetka. Zeznuto je to - rekao je glumac.

Kada je izjava obišla svet, Rupert je prokomentarisao i podržao trans zajednicu:

- Snažno stojim uz trans zajednicu i prenosim osećanja mnogih mojih prijatelja. Trans žene su trans žene. Trans muškarci su muškarci. Svi bi mi trebalo da možemo da živimo u ljubavlju i bez osude.

Džej Kej Rouling bila je na udaru svih medija i javnih ličnosti nakon što je izjavila da "trans žene, zapravo, nisu žene". Autorka je ubrzo postala deo pokreta "cancel culture", pa je tako bilo diskutabilno da li će se pojaviti u specijalnoj emisiji povodom 20 godina od prikazivanja prvog filma o Hariju Poteru. Džej Kej na kraju jeste učestvovala u emisiji, ali jako kratko.

Autor: redportal.rs

#J.K. Rowling

#Rupert Grint

#džej kej rouling