Naslednici bivšeg predsednika modne kuće Alda Gučija izdali saopštenje u kom osuđuju film 😮

Film House Of Gucci se uveliko prikazuje u bioskopima, nakon što je premijera u održana 24. novembra. Glavne uoge pripale su Lejdi Gagi i Adamu Drajveru, a pored njih našli su se i Džered Leto, Džeremi Ajronsom, Selma Hajek i Al Paćino.

U centru ovog ostvarenja reditelja Ridlija Skota je Patricija Ređani koja je odlučna u nameri da je ništa ne zaustavi u njenom društvenom usponu. Nakon što se udala za Mauricija, stidljivog naslednika Gucci kompanije, urgirala je da se "reši" ostatka familije i preuzme kontrolu. Mauricio postaje nemilosrdni upravnik, kakvom je ona sanjala da može da bude, ali se ubrzo napala na pogrešnom kraju njegovog novopronađenog puta i naručuje njegovo ubistvo.

IZVOR: YT / MGM

Dok je film osvojio publiku širom sveta, porodica Gucci nije toliko oduševljena. Ove nedelje su naslednici bivšeg predsednika modne kuće Alda Gučija izdali saopštenje u kom osuđuju film.

Producenti filma se nisu ni potrudili da se konsultuju sa naslednicima pre nego što su opisali Alda Gučija i članove porodice Guči koje su predstavili kao nasilnike, neznalice koji nemaju osećanja na svet oko njih - rečeno je u saopštenju, prema Variety.

U nastavku saopštenja dodato je i da je u filmu poseban "ton i odnos glumaca prema dobro poznatim događajima koji nikad nisu njima pripadali i da je izuzetno bolno sa ljudske tačke gledišta i uvreda za nasleđe na kom je brend danas izgrađen".

U saopštenju su se osvrnuli i na lik Patricije Ređani koja je osuđena 1998. godine jer je naručila ubistvo svog bivšeg muža Mauricija Gučija. Oni su se požalili da je Patricija "u filmu i u izjavama glumaca prikazana kao žrtva koja pokušava da preživi u muškoj šovinističkoj korporativnoj kulturi".

Autor: redportal.rs

#House of Gucci

#Patricija Ređani

#film

#gucci