Poznati glumac se sklonio i povukao, kaže upućeni izvor

Poznati američki 63-godišnji glumac Alek Boldvin je neutešan nakon nesreće koja je nastala na snimanju filma, prilikom koje je usmrtio direktorku fotografije Halinu Hačins i ranio režisera Džoela Souzu, rekao izvor blizak glumcu za magazin People.

Izvor je dodao da je Boldvin neposredno nakon nesreće bio histeričan i uznemiren, kao i da je otkazao sve projekte, govoreći da mu je potrebno da se decentrira (re-center).

- To je prilično poražavajuće, ali on tako preboljava teška vremena. Uvek kad se desi nešto loše, on se sklanja van očiju javnosti. Nakon te nesreće, bio je prilično histeričan i neutešan, a sad mislim da je potpuno slomljen - rekao je izvor.

Da podsetimo, u nesreći koja se dogodila u petak tokom snimanja, Boldvin je vežbao za scenu koja je trebalo da se snimi, tako da je opalio iz rekviziterskog pištolja. Ispostavilo se da je taj hitac bio smrtonosan za Halinu Hačins, a oko pitanja kako je došlo do ove nesreće se još vodi istraga.

U posednjih nekoliko dana u medijima se pojavilo dosta informacija vezanih za ovu tragediju, tako da je u međuvremenu isplivao snimak razgovora supervizorke za scenario Mami Mičel, koja je u razgovoru za policijom odmah nakon nesreće rekla da je bila dužnost asistenta režije da pregleda oružje za snimanje.

- Onaj mamoje*ac od asistenta režije, koji je vikao na mene za ručkom tražeći prepravke scenarija, ovaj mamoje*ac. On je trebalo da pregleda oružje. On je odgovoran za ovo što se desilo - rekla je Mičelova dok je razgovarala sa policijom, verovatno u trenutku kad joj je neko od ekipe prišao.

IZVOR: YT / The Sun

Prema pisanju Asošijejted presa, asistent je pištolj predao Boldvinu rekavši mu da je hladan (prazan).

U međuvremenu, neki pravnici su rekli da bi Boldvin mogao da bude optužen za ubistvo iz nehata, ali ne kao glumac koji je povukao obarač na rekviziterskom pištolju, već jer je glavni producent filma, što bi značilo da je donekle odgovoran i za sve što se desi na snimanju.

Očekivano, ovaj slučaj je pokrenuo pitanje sigurnosnih procedura prilikom snimanja filmova, što će po svemu sudeći biti pitanje kojim će se ljudi iz ove industrije baviti narednih meseci.

Tokom vikenda od Hačinsonove su se oprostile mnoge kolege i prijatelji, kao i članovi familije i uže porodice, koji uglavnom nisu želeli da govore za medije, osim njenog oca koji je u kratkoj izjavi rekao da ne krivi Boldvina za ovu nesreću, već ljude koji su bili zaduženi za rad sa oružjem na ovom filmu.

Foto: Tanjug AP/Andres Leighton

Foto: Tanjug AP/Jae C. Hong

Autor: redportal.rs

#alek boldvin

#nesreća

#neutešan