Glumac je preminuo u svom domu u Los Anđelesu u 59. godini 😥

Glumac Džejms Majkl Tajler koji je publici najpoznatiji po svojoj ulozi Gantera u seriji Prijatelji preminuo je juče u 59. godini.

- Tajler je preminuo u svojoj kući u Los Anđelesu u nedelju ujutru. Ako ste ga jednom upoznali, stekli ste prijatelja za ceo život. - navodi se u saopštenju koje je dao njegov menadžer.

Tajleru su dijagnostikovan uznapredovali rak prostate 2018. godine koji se raširio na kosti, a sa kojim se borio uz pomoć svoje supruge.

- Želeći da pomogne što većem broju ljudi, on je hrabro podelio svoju priči i borio se da oni sa prostatom urade test krvi već sa 40 godina - rekao je njegov menadžer, a prenosi BBC.

U seriji Prijatelji, glumac je tumačio Gantera, čudnog ali omiljenog menadžera u kafiću Central Perk, a tokom cele serije je bio zaljubljen u Rejčel koju igra Dženifer Aniston. On se u seriji pojavio u 150 epizoda tokom 10 godina koliko se serija prikazivala.

IZVOR: YT / Ono Ramírez

Iako je bilo planirano da se Majkl pojavi u specijalnoj emisiji u kojoj su se okupili svi glumci iz serije, on se ipak uključio preko poziva jer je bio jako slab zbog bolesti, i tako obradovao kako svoje bivše kolege, tako i fanove širom sveta. ❤🤗

IZVOR: YT / Entertainment Tonight

Od njega su se na Instagramu oprostile i bivše kolege.

- Prijatelji ne bi bili isti bez tebe. Hvala na smehu koji si doneo u seriju i u sve naše živote. Nedostajaćeš. #JamesMichaelTyler 💔 - napisala je Dženifer Aniston.
View this post on Instagram

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

IZVOR: IG / @jenniferaniston

- Veličina zahvalnosti koju si ti donosio u sobu i pokazivao svaki dan na setu je veličina zahvalnosti koju ja imam jer sam te poznavala. Džejms, počivaj u miru - napisala je Kortni Koks.
View this post on Instagram

A post shared by Courteney Cox (@courteneycoxofficial)

IZVOR: IG / @courteneycoxofficial

- Džejms Majkl Tajler, nedostajaćeš nam. Hvala ti što si bio tu za sve nas. #jamesmichealtyler - kratko se od glumca oprostila Lisa Kudro.
View this post on Instagram

A post shared by Lisa Kudrow (@lisakudrow)

IZVOR: IG / @lisakudrow

- Toliko smo se smejali, druže. Nedostajaćeš. Počivaj u miru, moj prijatelju - napisao je Met Leblank.
View this post on Instagram

A post shared by Matt LeBlanc (@mleblanc)

IZVOR: IG / @mleblanc

Autor: Vanja Beković

#Džejms Majkl Tajler

#Ganter

#friends

#prijatelji

#serija