Glumac koji je igrao glavnog demona je bio uveren da su ga svi zamrzeli

Ukoliko vas iko pita koji je najbolji horor serijal koji ste videli, dobar deo ispitanih će odgovoriti da su to „Osmi putnik“, „Strah u ulici brestova“ ili „Petak 13“.

Međutim, najveća je šansa da će vam kao odgovor ipak dati ovaj serijal, koji je započet 1987. baš ovim filmom, koji je kod nas preveden kao „Gospodar pakla“.

Priča koja ledi krv u žilama, u kojoj je prirodna ljudska radoznalost predstavljena kroz metaforu kocke-slagalice, koju je opet, bolje ne rešavati jer kad se to uradi privlači demone koji su u stanju da muče i čitavu večnost onoga ko ih je na takav način „dozvao“.

Ovaj film je nakratko bio zastrašujuć i glumcu Dagu Bredliju koji je tumačio glavnog demona, odnosno „Pinheda“. Naime, na zabavi koja je organizovana nakon što je film završen i na koju su došli svi članovi ekipe, njega su svi ignorisali. On je prvo mislio da su ga zamrzeli, iako je bio uveren da je sa svima bio u dobrim odnosima dok je trajalo snimanje, međutim, ispostavilo se da ga bez maske niko od njih nije ni prepoznao.

Prosto, on je snimao scene uvek maskiran, tako da niko nije ni znao kako on izgleda bez nje. To i ne čudi budući da je za njegovu masku bilo potrebno i po 6 sati rada da bi bila kompletna.

Bredli je takođe rekao jednom prilikom da je glavnog ksenobita (u originalu se nazivao samo „Sveštenikom“, dok je „Pinhed“ ime koje je ovom liku nadenula publika, ali je prihvaćeno kasnije) video kao mešavinu Oskara Vajlda i Noela Kauarda.

Prilično neobična kombinacija, zar ne? 🤔

I ovaj film, kao i mnoge druge horor naslove, možete gledati preko aplikacije Apollon, bez reklama i banera, uz besplatno članstvo u prvih 30 dana korišćenja.

Link za aplikaciju se nalazi ovde:

https://register.apollon.rs/

IZVOR: YT / Apollon Media

Autor: redportal.rs

#dag bredli

#gospodar pakla

#hellraiser

#hellraisers

#ksenobit

#pinhead

#pinhed