Kako li je to sve izgledalo ljubiteljima stripova?

I pored toga što su mišljenja o kvalitetu superheroja i priča koje ih prate podeljene među fanovima, kakva i treba da budu, Spajdermenov tim uvek ima jednog jakog keca u rukavu, a to je kulturološki šok koji je ovaj strip napravio u svesti čitalaca još sedamdesetih godina sada već prošlog veka.

Foto: apollon.rs/promo

SPOJLER! (Za manje upućene.) 😊

Tada je u roku od nekoliko brojeva ovaj superjunak izgubio skoro sve – prijatelja, svoju devojku, a zatim i svog neprijatelja, u nekoj vrsti nesrećnog slučaja. Ipak, gubitak njegove devojke Gven Stejsi je nešto što je fanove najviše zabolelo i to je rana koju mnogi leče i dan-danas.

Ovakav razvoj događaja, koji je tadašnjim čitaocima bio potpuno izvan svesti kao moguć, jer se smatralo da je poraz kategorija koja je vezana samo za obične ljude, a nikako za superheroje, izmenio je i sagledavanje samog žanra, kako kod Marvela tako i kod konkurencije, koju sad nećemo spominjati. 😉

Foto: apollon.rs/promo

Slično se desilo početkom 2010-ih kada je usledila ekranizacija ovih brojeva stripova koji su bili skoro pa zaboravljeni, tako da su mnogi novi fanovi napuštali bioskope u suzama.

Ipak, niko ne može poreći da se ne radi o kvalitetnoj priči i filmovima, mada možda većina i dalje više voli Tobija Mekgvajera u ovoj ulozi od Endrjua Garfilda.

Oba filma iz verzije "Čudesni Spajdermen", u kojoj je ovog junaka tumačio Garfild, možete da pogledate na aplikaciji Apollon, bez ikakvih reklama i banera, uz besplatno članstvo u prvih mesec dana.

Link ka aplikaciji je ovde:

https://register.apollon.rs/

IZVOR: YT / Apollon Media

Autor: redportal.rs

#Spajdermen

#gven stejsi

#čudesni spajdermen