Priča o najvećoj opkladi 21. veka

Znate li osobu koja ne želi da na brz način zaradi milion? Ukoliko niste znali da je i to moguće, ovo je priča za vas. A da li biste se opkladili da će običan lekar postati milijarder u najvećoj ekonomskoj krizi u 21. veku?

Uključujući i dvojicu momaka i korumpiranog bankara, a sve zbog pogrešnog telefonskog poziva i letka u predvorju banke. Ovo je priča o najvećoj opkladi u ovom veku.

Foto: apollon.rs/promo

"The Big Short" govori o 3 paralelne, ali u isto vreme povezane priče, o američkoj krizi hipotekarnog stanovanja iz 2005. godine. Majkl Buri, ekscentrični bivši lekar i menadžer hedž fonda Skion Kapital, otkrio je 2005. godine da je tržište stanova u SAD, zasnovano na visokorizičnim hipotekarnim kreditima i predvideo njegov kolaps 2007.

Uvidevši priliku, on je to iskoristio i kladio se protiv stambenog tržišta kod banaka za više od milijardu dolara, koje su sa osmehom prihvatile opkladu. Džared Venet iz Dojčbanke saznaje šta Buri radi i kreće njegovim stopama, ali zbog pogrešnog telefonskog poziva za to saznaje i menadžer hedž fonda Frontpoint Partners, izvesni Mark Bauma, koji nakon istrage potvrdjuje Burijeve tvrdnje, tako da na kraju kupuje svapove od Veneta.

Foto: apollon.rs/promo

I dok agencije za rejting još uvek odolevaju neminovmom kolapsu, na scenu stupaju mladi investitori Čarli Geler i Džejmi Šiplej. Oni slučajno otkrivaju Venetovu marketinšku prezentaciju na stočiću u predvorju velike investicione banke i na taj način se priključuju celoj ekonomskoj zavrzlami, ali i radnji filma.

Ubrzo se saznaje da banke već duže vreme čine prevaru, a balon samo što nije pukao. Kako moćnici gube pare, a "marginalni" mladi ljudi postaju milijarderi, pogledajte u ovom filmskom spektaklu koji je nagrađenim i Oskarom.

I ovaj, kao i mnoge druge filmove, možete gledati na aplikaciji Apollon, bez reklama i banera. Članstvo je besplatno prvih 30 dana.

Link za aplikaciju je ovde:

https://register.apollon.rs/

IZVOR: YT / Apollon Media

Autor: redportal.rs

#milijardu dolara

#the big short

#zaraditi