Svi psi će pre stići u raj nego ijedan čovek?

Naslov ovog legendarnog crtaća koji je do srži pokazao koliko psi mogu da budu verni svojim vlasnicima, deci pogotovo, zapravo je nastao na osnovu citata poznatog škotskog pisca iz 19. veka Roberta Luisa Stivensona (napisao je knjige "Ostrvo sa blagom" i "Dr Džekil i mister Hajd"), koji je jednom prilikom rekao: "Mislite da svi ovi psi neće otići u raj? Kažem vam da će oni biti tamo mnogo pre ikoga od nas."

Foto: apollon.rs/promo

"Svi psi idu u raj" se i danas smatra za jedan od najboljih koji su urađeni osamdesetih godina, budući da je podstakao mlade da budu empatični ne samo prema životinjama već rema svim živim bićima, što je svakako neophodan uslov za bilo koju vrstu socijalizacije.

Ono što je sigurno jeste da ga i odrasli vole, jer nosi sasobom neku autentičnost koja se retko viđa u animiranim filmovima. Istina, zbog toga je na momente i jako tužan, ali uvek sa merom koja je prilagođena i deci, na koju su autori mislili pre svih ostalih. Na taj način je postignut i glavni cilj: dadeca nauče, a stariji da se podsete važne životne lekcije – da je za svaki uspeh i radost potrebna i žrtva.

Foto: apollon.rs/promo

I ovaj dugometražni crtani film, kao i mnoge druge, možete gledati na aplikaciji Apollon, bez reklama i banera.

Članstvo je prvih 30 dana potpuno besplatno, a link ka aplikaciji možete naći ovde:

https://register.apollon.rs/

IZVOR: YT / Apollon Media

Autor: redportal.rs

#citat

#robert luis stivenson

#svi psi idu u raj