Film o herojstvu momaka koji su branili državu 1999. godine ipak će biti snimljen

Nakon nesuglasica i sukobljenih viđenja producenata i reditelja o daljem snimanju filma, Filmski centar Srbije uključio se u razrešavanje spora i uspeo da nađe kompromisno rešenje, te se nastavlja snimanje filma Heroji sa Košara.

- Lično sam dane provela u razgovoru sa stranama u sporu u pokušaju da ih ubedim da lične nesporazume stave po strani u cilju očuvanja teme Košara i sećanja na heroje. Jako smo bili ponosni što se snima film Košare i javnost je sa oduševljenjem prihvatila činjenicu da se u Srbiji snima prvi film o ovoj herojskoj akciji - kaže predsednica UO Filmskog centra Srbije Jelena Trivan.

Ratne heroje sa Košara igraće plejada naših najpoznatijih glumca, dok će Miloš Biković svoj honorar od snimanja filma proslediti porodicama preminulih srpskih vojnika.

View this post on Instagram

Velika je čast biti kamenčić u mozaiku duhovnog spomenika ljudima koji su dali svoj život, mladost i zdravlje u borbi za naš dom. Oni su nosili oružje a mi nosimo baklju da razvejemo tamu zaborava nad njihovim podvigom. Это большая честь - быть камешком в мозаике духовного памятника людям, которые отдали свою жизнь, здоровье и молодость в борьбе за наше отечество, за наш дом. #кошаре

A post shared by Miloš Biković (@bikovic) on

IZVOR: IG / @bikovic

IZVOR: YT / RTS Merila vremena - Zvanični kanal

IZVOR: YT / Даница Црногорчевић

pročitajte još

FILM Ime naroda 👀

Autor: redportal.rs

#Filmski centar Srbije

#Heroji sa Košara

#film