Strašne priče iz srpskih krajeva

ŽENA U BELOM 👰

U selu Koprivica kod Zaječara postoji urbana legenda u vezi sa ženom u venčanici. Naime, tamo noću šeta devojka u venčanici i plaši narod. Postoje 2 verzije ove priče: 1. kaže da je to duh mlade koja je pre oko 50 godina poginula u saobraćajnoj nesreći putujući na medeni mesec, a 2. da je to duh devojke koja se obesila kada ju je, pred samo venčanje, ostavio verenik. Neki navode da su šetajući videli duh te devojke, pa čak ni decu ne puštaju noći da šetaju sama ovim selom!!!

Foto: Pixabay.com

VAMPIR PETAR BLAGOJEVIĆ 🧛‍♂️

Tokom 1725. godine u selu Kisiljevo je preminuo stanovnik Petar Blagojević (po nekim pričama i kao Plogojović), a u narednih 8 dana dogodilo se 9 smrtnih slučajeva. Deset osoba koje su umrle rekle su na smrtnoj postelji da ih je gušio upravo Petar. Sveštenici i zvaničnici dolazili su u Kisiljevo da bi ga istražili, a otprilike 40 dana nakon što je Blagojević umro, ekshumirali su njegov grob. Čudno je da su mu brada i nokti i dalje rasli, a pojavili su se i znaci nove kože. Kada mu je kolac probio telo, javljeno je da mu je iz ušiju i usta iscurela sveža krv, začuo se jeziv vrisak, a koža mu je postala crna. U tom trenutku su ubistva prestala. Neki nazivaju Blagojevića 1. vampirom, poznatijem i od Save Savanovića.

Foto: Pixabay.com

MRTVAČKI MOST - STARA PLANINA 💀

Mrtvački most na Staroj planini nezvanično je najjezivije mesto u Srbiji. Iako je staza renovirana kako bi doživela turistički uspeh zbog priča, izgleda da meštani ipak ne vole da prolaze tim mostom. Kako kaže legenda, kada padne mrak na mostu se čuju krici turskih nasilnika koji su na tom mestu klali i silovali Srpkinje. Kako danas tvrde meštani, odatle se čuje i kako vrište duše nesrećnih žena. Postoji i legenda koja kaže da se čuju glasovi svih dušmana koji žale za svojim životom. U 2 navrata je na tom mestu prolivena krv. Prvi put kada je narod ovog kraja pobedio tursku vojsku i od tada se beleži i taj naziv mosta. Kao i zbog činjenice da se leva strana reke zove Mrtvina.U 2. navratu za vreme Drugog svetskog rata partizani su savladali bugarsku vojsku, a i dan-danas se na tom mestu polažu venci svakog marta.

Foto: Instagram.com/putovanja_i_roditeljstvo

Autor: redportal.rs

#Mrtvački most

#Petar Blagojević

#Vampir

#horor priče

#urbane legende