Dva dana nakon pozitivnog rezulata na COVID-19 predsednik SAD se vratio u Belu kuću

Pre samo 8 sati predsednik Tramp je demonstrativno skinuo masku na balkonu Bele kuće, iako je pre dva dana hitno prebačen u vojnu bolnicu "Valter Rid". Ovo je još samo dodalo ulje na vatru sumnje (posebno medju demokratama) da se ustvari radi o predizbornom potezu i pokazivanju "snage i odlučnosti" svojim biračima.

Medjutim, još od prve dijagnoze počele su da kruže glasine da Tramp pokušava da nadomesti relativno loše izdanje u predsedničkoj debati. Gotovo istog trenutka objave da je predsednik zaražen, počele su po mrežama da kruže priče da je ovo taktika kako bi se izbegla dalja sučeljavanja u predizbornim debatama i izbegao protivkandidat Džozef Bajden. Predsednik bi se pobedonosno vratio "iz bolesti" pred same izbore, efektivno izbegavši PR mine u najosetljivijem delu predizborne kamanje.

Ni mnogi portali nisu ostali imuni na ovu "sumnju". Masovno su prenošeni tvitovi ljudi koji "znaju" šta Tramp radi.

Ništa manje nisu ni "tumačeni" tvitovi funkcionera Bele kuće.

Pored toga i određene poznate ličnosti su se uključile, poput poznatog režisera Majkla Mura, koji je ovo protumačio kao taktiku kojom Tramp pokušava da izbegne zatvor nakon poraza na izborima. Njegova logika je da će Tramp postaviti Pensa za kandidata, koji će (ako pobedi) njemu oprostiti sve "zločine".

Sudeći prema istraživanjima javnog mnjenja britanskog kanala BBC, Bajden vodi u odnosu na predsednika Trampa za oko 7%, što dodatno podgreva najrazličitije teorije oko Trampove bolesti.

Do izbora je ostalo još nešto manje od mesec dana, prosudite sami.

Autor: redportal.rs

#Bela kuća

#COVID - 19

#Donald

#Donald Tramp

#Donald Trump

#Melania Trump

#Melanija Tramp

#Predizborna kampanja

#SAD

#USA

#White House

#Zavera

#corona

#coronavirus

#covid

#izbori SAD

#korona

#koronavirus

#pens

#predsednik SAD

#predsednička debata

#presidential debate

#tramp