Policija u Kladovu uhapsila je M. M. (23), iz okoline Vlasotinca, koji je u gradu na Dunavu boravio neprijavljeno, zbog sumnje da je izvršio krivično delo obljuba nad detetom. On se tereti da je tokom prošle godine u više navrata obljubio devojčicu staru 12 godina.

M. M. je došao iz Vlasotinca u Kladovo, gde je radio kao građevinski radnik. Imao je boravište u jednom selu nadomak Kladova, a u gradu je, prošle godine, upoznao devojčicu koja živi sama sa majkom. Čak je odlazio i kod njih kući, a navodno je i majka znala da se njih dvoje zabavljaju.

- M. M. i maloletnica su bili u emotivnoj vezi - priča sagovornik Novosti upoznat sa situacijom. - Nikakve prisile, koliko zasad znamo, nije bilo, kao ni silovanja. Jednostavno, M. M. i devojčica su se, po do sada prikupljenim podacima, zabavljali, iako je on znao da ona ima samo 12 godina.

Po nepotvrđenim informacijama, M. M. je bio iznenađen kada ga je policija privela. On je priznao da je nekoliko puta obljubio devojčicu, branivši se da su se njih dvoje zabavljali, da je sve bilo dobrovoljno, kao i da ništa loše nije učinio. Njegov iskaz, navodno, potvrdile su i devojčica i njena majka.

- Policija ga je uhapsila i podnela prijavu zbog obljube. Jer, u našem zakonodavstvu devojčica još nema 14 godina, te u tom slučaju važi zakonska pretpostavka da ona nije sposobna da samostalno donosi odluke o svom polnom životu - zaključuje izvor.

Maloletnica je bila na ginekološkom pregledu u lokalnoj bolnici, gde je, kako se saznaje, ustanovljeno da nema nikakvih povreda na intimnim, kao ni na ostalim delovima tela.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, osumnjičenom M. M. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu, dodaje se u saopštenju Policijske uprave Bor.

Autor: Telegraf.rs

#emotivna veza

#maloletnica

#obljuba