Marko imao 41, a Nenad 37 godina

Anesteziolog iz KBC Dragiša Mišović dr Nenad Maksimović danas je preminuo od koronavirusa. Nakon što je zaražen, bio je priključen na respirator, a na kraju je nažalost izgubio borbu sa opakim virusom.

- Moj mladi, divni, dragi i plemeniti prijatelj preselio se u večnost, među zvezde gde je oduvek pripadao. Tugovaće njegova neutešna baka Olga, bio je život njen, pamtiće ga pacijenti, prijatelji, kolege. Po humanosti, dobroti, ljubavi koju je delio bez zadrške. Nikada ga oplakati neću - napisano je na društvenim mrežama u oproštajnim porukama ovom lekaru.

Pre nekoliko meseci, Nenad je u nekoliko rečenica na društvenoj mreži Fejsbuk opisivao rad na prvoj liniji fronta u borbi protiv opakog virusa, borbu pacijenata i apelovao je na ljude da se čuvaju i davao podršku svim svojim pratiocima.

Medicinski tehničar Marko Bjelica (41), koji je radio u crvenoj zoni KBC Bežanijska kosa i lečio obolele od koronavirusa, preminuo je prekjuče nakon višednevne borbe sa ovim opakim virusom. Bjelica je lečio obolele tokom protekle godine, bio je jedan od heroja u ovoj bolnici, ali na kraju se i sam zarazio.

- Bio je radnik, ali i čovek za primer. Uložio je ogroman napor u lečenje obolelih, ali i u pomaganju svim kolegama koji su radili sa njim. Nažalost, nije izdržao, lečio se dugo i na intenzivnoj nezi i nije se izborio - rekao je Markov kolega iz crvene zone Slobodan Klašnja.

Autor: redportal.rs

#Marko Bjelica

#Nenad Maksimović

#Preminuli

#koronavirus

#lekar

#medicinski tehničar