On je slučajno upucao svog mlađeg brata, koji je kasnije preminuo od povreda

Trogodišnji dečak pronašao je pištolj u maminoj tašnici i slučajno upucao svog dvogodišnjeg brata, smrtno ga ranivši, saopštila je policija Garija, grada u američkoj saveznoj državi Indijana. 🚨

Policajci su poslati u lokalnu bolnicu u petak uveče zbog dvogodišnje žrtve vatrenog oružja, prenosi Associated Press.

Detetova majka rekla je tamošnjim policajcima da je njen trogodišnji sin pronašao pištolj u njenoj torbici nakon što je izašla iz spavaće sobe, te je slučajno upucao svog mlađeg brata, koji je kasnije preminuo od povreda.

Radna grupa za ubistva tužilaštva okruga Lejk istražuje pucnjavu koja se dogodila u kući u Gariju.

- Sprovodimo kriminalističku istragu, a zatim ćemo to prezentovati tužiocu okruga Lejk, koji donosi odluku da li se radi o nemaru ili nesrećnom slučaju - najavio je zapovednik policije Garija Sem Roberts za WLS-TV.

Gradonačelnik Džerom A. Prins i šef policije Garija Entoni Titus naglasili su da je važno da odrasli preduzmu mere kako bi ispravno osigurali vatreno oružje i druge naprave koje bi mogle da postanu oružje u rukama nevine dece.

Posebno su apelovali na korišćenje kutija za oružje ili brava za oružje za osiguranje vatrenog oružja.

- Naša srca i molitve idu uz voljene osobe dvogodišnjeg deteta koje je tako tragično oduzeto iz naše zajednice - poručili su u zajedničkoj izjavi, kako piše Telegraf.rs.

Autor: Telegraf.rs

#Dečak

#Pištolj

#deca

#ubio brata