Istraga o padu jednomotornog aviona je u toku.

Državni senator iz Severne Dakote Dag Larsen, njegova supruga i njihovo dvoje male dece poginuli su kada se avion kojim su putovali srušio u Juti, potvrdio je lider Senata Dejdvid Hog, u ponedeljak.

Avion se srušio u nedelju uveče ubrzo nakon što je poleteo sa aerodroma Kanjonlends, oko 24 kilometra severno od Moaba, navodi se u saopštenju šerifskog odelenja Velikog okruga objavljenom na Fejsbuku. Šerifova kancelarija saopštila je da su poginule 4 osobe u avionu, piše Avaz.

- Senator Dag Larsen, njegova supruga Ejmi i njihovo dvoje male dece poginuli su u avionskoj nesreći sinoć u Juti. Bili su u poseti porodici u Skotsdejlu i vraćali se kući. Zaustavili su se da dopune gorivo u Juti. Nisam siguran gde počinje žalost sa ovakvom tragedijom, ali mislim da počinje molitvama za baku i deda i širu porodicu Daga i Ejmi. Držite svoju porodicu blizu danas - napisao je Hog.

Istraga o padu jednomotornog aviona je u toku, saopštio je Nacionalni odbor za sigurnost saobraćaja. Larsen je bio republikanac koji je prvi put izabran u Senat Severne Dakote 2020. godine. Njegov okrug obuhvata Mandan, grad koji se nalazi pored Bizmarka na zapadu preko reke Misuri. Larsen je predsedavao panelom Senata koji se bavio industrijskim i poslovnim zakonodavstvom.

Bio je i potpukovnik Nacionalne garde Severne Dakote. On i njegova supruga Ejmi bili su vlasnici preduzeća.

Autor: Avaz