Punih mesec dana se borio sa COVID-19

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić preminuo je u UKC RS u Banjaluci od posledica izazvanih koronavirusom u 64. godini života. Iz bolnice Sveti vračevi u Bijeljini 26. novembra je saopšteno da je Mićić pozitivan na COVID-19 i da je upućen u UKC Republike Srpske na dalje lečenje. Njegovo zdravstveno stanje je bilo veoma teško, otkazala su mu pluća zbog čega je bio je mašinama za veštačko disanje.

Mićo Mićić rođen je u Bijeljini 6. juna 1956. godine. Osnovnu školu je završio u Gradcu i Crnjelovu, a srednju Tehničku školu u Bijeljini. Fakultet za fizičku kulturu je završio 1981. godine u Sarajevu. Bio je gradonačelnik Bijeljine i predsednik Stranke demokratske Srpske Semberija (SDSS).

Od 2000. godine bio je ministar za izbeglice i raseljena lica u Vladi Republike Srpske, a od 2003. godine ministar rada i boračko-invalidske zaštite. Na lokalnim izborima 2005. izabran je za načelnika opštine Bijeljina, a na ovu dužnost je reizabran 2008. godine. Četiri godine kasnije, izabran je za prvog gradonačelnika u istoriji Bijeljine, a 2016. godine izabran je za 2. gradonačelnički mandat, odnosno 4. mandat prvog čoveka lokalne samouprave. Nosilac je Ordena Svetog Save I i II reda.

Podsećamo, ove godine je izgubio na izborima za gradonačelnika Bijeljine, od dr LJubiše Petrovića, koji je juče preuzeo mandat.

Autor: redportal.rs

#BIjeljina

#COVID-19

#gradonačelnik

#mico micic